a jakie dokumenty sa wymagane przy jezdzie testowej ? czy prawko samo wystarczy ?? i jak to sie odbywa ? czy pracownik salonu jedzie jako pasazer z tylu??
_________________ Proste sa dla szybkich sprzetów, zakrety sa dla szybkich kierowców !!!
jezdzie i w razie przekroczenia predkosci wali cie po glowie ,a jak porysujesz to kupiles porysowany motocykl nawiasem mowiac to chetnie bym sie przejchal tym super-bajkiem jak znajde czas to napewno sie pojawie ! poki go jeszcze nie zepsuli
jezdzie i w razie przekroczenia predkosci wali cie po glowie ,a jak porysujesz to kupiles porysowany motocykl nawiasem mowiac to chetnie bym sie przejchal tym super-bajkiem jak znajde czas to napewno sie pojawie ! poki go jeszcze nie zepsuli
Wpadaj Piter, Ad am już był i kawe wypił, Olo ma nawet swoje krzesło i kubek
miko napisał/a:
a jakie dokumenty sa wymagane przy jezdzie testowej ? czy prawko samo wystarczy ?? i jak to sie odbywa ? czy pracownik salonu jedzie jako pasazer z tylu??
Prawko wystarczy, przychodzisz, rozmawiamy z Tobą i sprawdzamy, czy masz doświadczenie i czy nie zabijesz się na pierwszym zakręcie, wszystko to z uwagi na bezpieczeństwo Twoje, bo motor jest ubezpieczony.aza
Moje wrażenia z jazdy są bardzo pozytywne i nic mnie nie rozczarowało. S1000RR jest poręczna, zwrotna,a twardo zestrojone zawieszenie mi przypasowało. Pierwszy wyjazd i pierwsze przejechane metry, to duży respekt z mojej strony dla tej maszyny, bo nie trzeba dużo jej odkręcać, żeby dała znać, jakim potencjałem mocy dysponuje. Silnik pracuje w dość charakterystyczny sposób, nieco inaczej, niż praca silników japońskich, do których sie przyzwyczaiłem. Z kompletnego wydechu Akrapovic, dedykowanego do tego właśnie modelu wydobywa się przyjemny pomruk. Pierwsze co mnie zaskoczyło, to system ABS w tylnym kole. Przy hamowaniu po łuku zaczęła mi drgać dzwignia i nie wiedziałem, co jest grane. Przód hamuje rewelacyjnie, Brembo daje radę i dosłownie wbija przedni zawias w asfalt, motor z 200 do zera zatrzymuje się w mgnieniu oka. Prowadzenie w winklach jest idealne, maszyna elegancko składa się z jednej strony na drugą. Najbardziej mi sie podoba szybkość z jaką S1000RR wyposażona w quick shifter'a zmienia biegi i to że po zmianie biegu na wyższy, nie ma tego efektu zarzucania tylnego koła, tylko maszyna leci jak po sznurku. Generalnie nie ma żartów z tym motorem - rewelacja.
Wczoraj polatałem na F800R, bardzo przyjemny motorek, fajnie zapiernicza się nim po mieście między puszkami, Zbysio i Zdunio nie mogli mnie dogonić Podgrzewane manetki, to dobry bajer na chłodne wieczory, ręce mi nie zmarzły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum